Dode baby aangetroffen op balkon in Schiedam

De politie roept iedereen op die iets gezien heeft zich te melden. Ook roept ze de ouders op zich te melden.

Een forensisch team doet onderzoek op een balkon in de Stationsstraat in Schiedam.
Een forensisch team doet onderzoek op een balkon in de Stationsstraat in Schiedam. Foto ANP/Ginopress

Op een balkon van een woning in de Stationsstraat in Schiedam is het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren baby. Dat meldt de politie van Rotterdam. De politie kan niet vertellen of het een jongen of een meisje betreft.

Ook weet de politie niet hoe en wanneer de baby is overleden. De baby werd vanmiddag gevonden op het balkon door bewoners van de flat. Die worden ook gehoord als getuigen. Rechercheurs maken op het moment een 3D-scan van het balkon waar de baby is gevonden en forensisch onderzoekers doen ook onderzoek op het balkon.

De politie roept iedereen op die tips heeft over de ouders of die iets gezien heeft zich te melden. Ook roept ze de ouders van de baby op zich te melden. De politie zegt op Twitter dat ze zich met name zorgen maakt over de moeder en haar gezondheid.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Aangetroffen stoffelijk overschot balkon #Stationsstraat #Schiedam betreft pasgeboren babytje. Hoe en hoe lang geleden het babytje overleden is, is nog niet bekend. Het onderzoek ter plekke loopt. Mensen die eerder iets hebben gezien dat ons kan helpen graag bellen met 0900-8844.
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Het is nog onbekend wie de vader en moeder zijn van het overleden, pasgeboren babytje in #Schiedam. Dringend verzoek aan de ouders is om zich te melden. We maken ons met name zorgen om de moeder. Mogelijk heeft zij (medische) hulp nodig. https://t.co/rhEaLbTK2R