Zuid-Afrika

Zuma kort voor rechter; zaak over corruptie verdaagd tot 8 juni

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is vrijdag kort voor de rechtbank in Durban verschenen. Hij wordt onder meer beschuldigd van het aannemen van steekpenningen en het witwassen van geld. Honderden aanhangers van Zuma juichten hem toe bij de rechtbank. De eerste zitting van het proces duurde slechts een kwartier, waarna het proces werd verdaagd tot 8 juni om beide zijden de gelegenheid te geven zich beter voor te bereiden. Zuma zelf verklaarde dat hij niets heeft misdaan en dat de rechters kennelijk denken dat hij geen enkele rechten heeft. Zuma trad in februari van dit jaar af nadat zijn partij, het ANC, had duidelijk gemaakt dat ze geen vertrouwen meer in hem had. Veel Zuid-Afrikanen hopen dat het proces een einde zal maken aan straffeloze zelfverrijking van politici. (Reuters, BBC)