Zenuwgasaanslag

Britse politie geeft verklaring Joelia Skripal uit: ‘verwarrende gebeurtenis’

Joelia Skripal heeft donderdag voor het eerst sinds de gifgasaanslag op haar en haar vader Sergej, een Russische ex-dubbelspion, van zich laten horen. In een door de Britse politie vrijgegeven verklaring zegt ze dat haar gezondheidstoestand vooruitgaat. De 33-jarige Joelia Skripal ontwaakte een week geleden uit het coma waarin ze sinds begin maart lag na een aanval met zenuwgas. Haar vader Sergej ligt nog altijd in coma. „Ik neem aan dat jullie zullen begrijpen dat de gebeurtenissen wat verwarrend zijn”, laat ze weten in de korte verklaring. De verklaring van Skripal kwam een uur nadat de Russische staats-tv claimde een telefoongesprek van Joelia met haar nicht Viktoria in Rusland te hebben onderschept. In de opname, waarvan de authenticiteit niet is vastgesteld, zou ze aangeven dat het goed met haar gaat. (NRC)