Wielrennen

Zenuw houdt Kelderman nog een tijdje uit de koers

De rentree van Wilco Kelderman is uitgesteld. Kelderman is volgens zijn ploeg Team Sunweb enig gevoel kwijt in zijn arm. „Het lijkt erop dat het wordt veroorzaakt door zenuwen in zijn schouder. Zijn terugkeer is nu uitgesteld.” Kelderman kwam op 11 maart ten val in de Tirreno-Adriatico. Daarbij liep hij een breuk op in zijn rechtersleutelbeen. De teamleiding hield er destijds rekening mee dat Kelderman een maand tot zes weken uit de roulatie zou zijn. De Waalse Pijl en de Ronde van Romandië blijken voor hem nu niet haalbaar.

Primoz Roglic is de nieuwe leider in de Ronde van Baskenland. De Sloveen van LottoNL-Jumbo won de vierde etappe, een tijdrit over ruim 19 kilometer in en rond Lodosa. Hij nam de gele trui over van de Fransman Julian Alaphilippe. Bauke Mollema staat derde in het klassement. (ANP)