Sint-Maarten

Nieuwe regering met krappe meerderheid op de Antillen

De partij United Democrats heeft op Sint-Maarten veertig dagen na de parlementsverkiezingen een coalitie gevormd met de Sint Maarten Christian Party (SMCP). Daardoor hebben ze een krappe meerderheid van acht van de vijftien zetels in het parlement. United Democrats won zeven zetels bij de verkiezingen. Partijleider en formateur Theo Heyliger zegt dat de SMCP, die voor het eerst een zetel heeft veroverd, de beste partner is om een coalitie te vormen: „We willen allebei Sint-Maarten herbouwen en de stabiele overheid geven die het al sinds 2010 verdient.” Het is nog niet duidelijk hoe de democraten en de SMCP de ministeries zullen verdelen en wie premier wordt. Nederland heeft Heyliger in het verleden beschuldigd van corruptie . Het is daarom de vraag of hij premier zal worden. (NRC)