Occasions

Dit jaar vermoedelijk twee miljoen tweedehands auto’s verkocht

In het eerste kwartaal van dit jaar wisselden ruim 519.000 tweedehands auto’s van eigenaar. Volgens branchevereniging Bovag en databureau RDC is dat de beste start van het jaar ooit, wat verkopen betreft. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder was er sprake van een verkoopplus van 3,9 procent. Autobedrijven waren goed voor de verkoop van ruim 302.000 gebruikte personenauto’s, waarmee dealers goed zijn voor ruim 58 procent van de totale markt. De verkoop door autobedrijven steeg met meer dan 5 procent, terwijl de handel tussen consumenten ruim 2 procent toenam. Door particulieren onderling werden bijna 216.000 occasions verhandeld. Voor dit jaar lijkt de grens van twee miljoen verkochte tweedehands auto’s voor het eerst te worden doorbroken. (ANP)