Keeper Jaap Stockmann beëindigt hockeycarrière

De 33-jarige keeper stond onder meer onder de lat voor Oranje en werd in 2014 uitgeroepen tot beste keeper ter wereld.

Jaap Stockmann stopt een inzet van Duitsland tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.
Jaap Stockmann stopt een inzet van Duitsland tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Foto Koen Suyk/ANP

Keeper Jaap Stockmann van HC Bloemendaal stopt aan het einde van dit seizoen met tophockey. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt. De 33-jarige Stockmann was van 2010 tot en met 2016 de eerste keeper van Oranje en speelde veertien seizoenen bij Bloemendaal.

De hockeyer werd in 2014 uitgeroepen tot ‘Beste Keeper van de Wereld’. Stockmann speelde 140 interlands met Oranje en werd in 2015 Europees Kampioen. Bij Bloemendaal won hij vijf keer de landstitel en werd zijn team twee keer Europees kampioen.

Commissaris tophockey Floris-Jan Bovelander van HC Bloemendaal reageert: “Met slechts zestien tegentreffers is het ook dit seizoen weer indrukwekkend. We hopen er met Jaap een mooi seizoenseinde van te maken met meerdere finales.”

Lees over Stockmann en de India Hockey League: Stockmann 25.000 rupees rijker

Maurits Visser, die tijdens zijn jeugd ook speelde bij Bloemendaal en eerder twee seizoenen reservedoelman was achter Stockmann, wordt de nieuwe keeper van Heren 1. De afgelopen drie seizoenen stond Visser onder de lat van HC Den Bosch.