Golf

Spieth aan kop bij Masters, Garcia beleeft horrordag

Jordan Spieth heeft op de eerste dag de leiding genomen bij het Masters golftoernooi op de baan van Augusta. De Amerikaan ging rond in 66 slagen, zes slagen onder de baannorm. Spieth, die het toernooi won in 2015, sloeg onder perfecte weersomstandigheden een eagle, zeven birdies en drie bogeys en heeft twee slagen voorsprong op de Amerikanen Matt Kuchar en Tony Finau. De Spanjaard Sergio Garcia kan titelprolongatie vergeten. De kampioen van 2017 maakte er op de vijftiende hole een potje van. Hij had liefst 13 slagen nodig op de par-5 en eindigde zijn ronde met 81 slagen. Garcia sloeg op zijn ‘horrorhole’ vijf ballen in het water. Nooit eerder was een score op de vijftiende hole bij de Masters zó hoog. Tiger Woods speelde niet onverdienstelijk. De viervoudig winnaar, terug van weggeweest, had 73 slagen nodig. Hij staat na de eerste dag op de gedeelde 29ste plaats. (ANP)