In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Leden van het Lotto Jumbo-team trainen in de Noord-Franse gemeente Haveluy voor de 116de editie van de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Parijs-Roubaix is een rit van 257,5 kilometer die in één dag gereden wordt en waarvan twintig procent van parcours uit ‘kinderhoofdjes’ bestaat.
Michel Spingler / AP
Een Palestijnse betoger verzamelt autobanden tijdens de massale protesten bij de Gazastrook die ‘De Mars van de Terugkeer’ wordt genoemd. De actievoerders eisen dat de Palestijnen terug mogen keren naar het gebied dat nu Israël is. De demonstratie, die op 30 maart begon, eindigt op 15 mei.
Ibraheem Abu Mustafa / Reuters
Opkomende tulpen op de bollenvelden in Lisse in Zuid-Holland. De tulpenvelden trekken elk voorjaar honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De Nederlandse bloembollen worden geëxporteerd naar meer dan honderd landen over de hele wereld.
Sem van der Wal / ANP
Het Martin Luther King jr. National Memorial in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. tijdens een stille tocht naar The National Mall waarbij duizenden mensen herdenken dat het 4 april 50 jaar geleden is dat Martin Luther King in Memphis werd vermoord.
Eric Thayer / Reuters
Een ontwerp voor een laars in de werkplaats van Clairvoy in Parijs. Clairvoy ontwerpt en maakt de schoenen en laarzen voor de danseressen van De Moulin Rouge. De Moulin Rouge is het oudste cabaret in Frankrijk trekt elke avond ruim 1.800 bezoekers en was een inspiratie voor veel schilderijen van de Franse schilder Henri de Toulouse-Lautrec.
Stephane de Sakutin / AFP
Een lid van de Pauselijke Zwitserse Garde naast het standbeeld van de Armeense monnik, poëet, filosoof, theoloog en heilige, Gregory van Narek, dat door Paus Franciscus in de Vaticaantuinen werd onthuld.
Alessandro Di Meo / AP
Een inwoner van Brussel geeft de bloemen water die hij zojuist in een gat in het asfalt heeft geplant om te protesteren tegen de slechte staat van het wegdek in Brussel.
Francois Lenoir / Reuters
Bezoekers van de Jiu Gong Shan begraafplaats op weg naar het graf van een familielid tijdens het Qingmingfestival in Beijing. Tijdens deze traditionele Chinese feestdag bezoeken veel Chinezen de graven van hun voorouders om ze te onderhouden en hun voorouders te eren.
Roman Pilpey / EPA
Een Duitse postbezorgster in haar sloep in Lehde in Het Spreewald. Dit bosrijke veengebied in de deelstaat Brandenburg is in de periode van april tot oktober door weersomstandigheden alleen bereikbaar via de 43 kilometer lange kanaalroute waarlangs ongeveer 65 gezinnen wonen.
Filip Singer / EPA
Een zwerm flamingo’s vliegt over het Aqaba Bird Observatory in Zuidwest-Jordanië. Ieder voorjaar rusten en drinken ongeveer 1,5 miljoen flamingo’s in verschillende gebieden in Jordanië tijdens hun terugkeer naar Europa.
Muhammad Hamed / Reuters
Mensen houden een wake voor de 22-jarige Stephon Clark die onlangs in Sacramento door de politie neergeschoten werd. Nadat uit autopsie bleek dat de ongewapende Clark minstens zeven keer door de politie in de rug geschoten was zijn de gemoederen in de V.S. hoog opgelopen.
Spencer Platt / AFP
Een kartonnen poltitieagent naast een kruidenierswinkel in het Hongaarse plaatsje Bácsszentgyörgy dat slechts een paar honderd inwoners telt.
Bernadett Szabo / Reuters
Een student bezoekt de bouwplaats van een betonnen zeewering in Cilincing in het noorden van Jakarta in Indonesië.
Beawiharta / Reuters
De Koninklijke Marine had ruim 150 meisjes van 15 tot en met 28 jaar uitgenodigd om tijdens de themadag ‘No Boys Allowed’ mee te varen op marineschip Zr. Ms. Tromp. De marine wil op deze manier proberen meer vrouwen enthousiast te maken voor een baan of carrière bij de marine.
Koen van Weel / ANP
Leden van het Kenya Wildlife Service volgen een groep neushoorns om de bedreigde dieren te kunnen oormerken voordat ze worden overgeplaatst naar het nieuwe deel van het neushoornreservaat in het Meru National Park in Kenia.
Baz Ratner / Reuters
Een testrit van de kabelbaan op de Trebevic-berg bij Serajevo in Bosnië-Herzegovina die sinds 1992 als gevolg van de Bosnische burgeroorlog stil heeft gelegen, en nu, na 26 jaar, weer gerestaureerd is.
Dado Ruvic / Reuters
Prins Charles en zijn vrouw Camilla op Broadbeach in Australië waar zij de 21ste editie van de Gemenebestspelen zullen openen. Aan deze spelen doen tussen de 4.500 en 5.000 sporters mee en is daarmee, na de Olympische Zomerspelen, qua aantal deelnemers het grootste sportevenement ter wereld.
Mark Mercalfe / EPA
Geiten in de kuststad Essaouira in het westen van Marokko eten het fruit van de Arganboom waarvan zij de zaden uitspugen en zo bijdragen aan de productie van Arganolie die uit de zaden van deze vrucht gemaakt wordt.
Mosa'ab Elshamy / AP
Indonesische schoonspringers oefenen voor de 18de editie van de Aziatische Spelen die in augustus dit jaar in Indonesië gehouden zullen worden. De Aziatische Spelen is een soort Olympische Spelen maar waaraan alleen Aziatische landen deel kunnen nemen.
Mast Irham / EPA
Een Nihang, een traditioneel geklede en gewapende sikh-krijger, voor de Gouden tempel in Amritsar, aan de vooravond van de viering van de 397ste geboortedag van de negende sikh-goeroe Teg Bahadur. Teg Bahadur was de op één na laatste goeroe van de sikhs en werd op 20 maart 1665 benoemd tot goeroe.
Narinder Nanu / AFP