Coalitie Rotterdam

Leefbaar Rotterdam beklaagt zich over lokaal optreden D66 en PvdA

D66 en PvdA in Rotterdam opereren niet in het belang van de stad door Leefbaar Rotterdam uit te sluiten van coalitiebesprekingen. Dat betoogt oud-fractievoorzitter Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam in een opiniestuk in deze krant. „Serieuze en democratische partijen hebben de morele plicht om met de winnaar van de verkiezingen verkennende gesprekken te voeren”, schrijft Buijt. De formatie verkeert in een impasse, bevestigen bronnen. D66 en de PvdA willen geen stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam vormen, wegens de ‘rechtse koers’ en de alliantie met Forum voor Democratie. Een bemiddelingspoging van verkenners Jos van der Vegt en Derk Loorbach liep dinsdag op niets uit. (NRC)

Slechte verliezers pagina 18-19