Champions League

Liverpool en Barcelona dicht bij halve finales

Met een klinkende 3-0 zege op Manchester City heeft Liverpool woensdagavond in eigen stadion een reuzenstap gezet op weg naar de halve finales in de Champions League. Ook Barcelona lijkt vrijwel zeker van een plek bij de laatste vier. De ploeg won thuis met 4-1 van AS Roma. Manchester City, dat in de Engelse Premier League zo’n riante voorsprong heeft dat de Champions League van volgend seizoen al veilig is gesteld, werd in Liverpool binnen een half uur op een beslissende achterstand gezet. De Egyptische spits Mohamed Salah, topscorer van de Premier League, opende de score al na twaalf minuten. Alex Oxlade-Chamberlain en Sadio Mané maakten de overige doelpunten voor de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die na de rust inviel. Barcelona speelde niet sprankelend tegen AS Roma, maar won met ruime cijfers. De Catalaanse doelpunten kwamen deels van AS Roma: Daniele de Rossi en Kostas Manolas zetten Barcelona op 2-0 door eigen doelpunten. Gerard Piqué zette Barcelona na een uur op 3-0. Nadat Edin Dzeko tegen had gescoord bepaalde Luis Suárez vlak voor tijd de eindstand op 4-1. (NRC)