Recensie

Recensie

Synthesizer-vrolijkheid in een kleurrijke wereld

De kleurrijke wereld die de titel van Arp Frique’s debuut belooft, is er een vol spacy synthesizers, Caribische en Afrikaanse percussie en discobeats. Ongeveer alsof de New Yorkse nachtclub Studio 54 zijn deuren opent op een Kaapverdisch eiland.

Achter Arp Frique gaat de Nederlandse producer Niels Nieuborg schuil. Op de plaat maakt de Braziliaanse multi-instrumentalist Ed Motta zijn opwachting en is afrobeat-pionier Orlando Julius op maar liefst drie tracks te horen. Dichter bij huis strikte Nieuborg de Kaapverdische Rotterdammer Americo Brito en de Nederlands/Surinaamse fluitist Ronald Snijders. Arp Frique mixt deze oude rotten slim met tropische synthesizer-vrolijkheid. Het project is op maat gesneden voor zowel connaisseurfestivals als zomerse lichtvoetigheid. Om langer te beklijven is het nog even zoeken naar wat meer eenheid in de kleurrijke wereld.