Recensie

Recensie

Raketbrandstof op weg naar het hart

    • Jan Vollaard

In de categorie ‘fake popnieuws’ zouden de BBC-opnamen van de obscure Amerikaanse singer-songwriter Micah P. Hinson zonder veel moeite gepresenteerd kunnen worden als een legendarische verloren muziekschat uit de sixties. Met zijn droge zangstijl en kale begeleiding heeft Hinson zowel raakvlakken met Jackson C. Frank (oud) als Bill Calahan of Mark Kozelek (nieuw). At The BBC bevat opnamen uit de jaren 2004-2017, gemaakt voor radiodeejay en muziekavonturier Marc Riley. Hinson doet niet aan mooizingerij en laat in ‘How Are You Just a Dream?’ zijn stem zelfs zo ontsporen dat het glaswerk in de BBC-kantine ervan gerinkeld moet hebben. Eenvoud is zijn sterkste wapen in de tijdloze liedjes ‘God is Good’ en ‘Lover’s Lane’. De cello in ‘Stand in My Way’ is zalf voor de ziel en de ruimte-echo bij ‘Oh, Spaceman’ geeft Hinson raketbrandstof op weg naar het hart van de luisteraar.