Podcast

Onbehaarde Apen #3: Hoe het leven begon

Hoe is het leven op aarde ontstaan? Volgens sommigen ligt de oorsprong bij de Big Bang, anderen hebben het over oersoep, God of een hoop bliksem, zoals bij Frankenstein. In deze aflevering ontrafelt de wetenschapsredactie het ware geheim van het leven.

Witte torens, aminozuren, en borrelend zeewater. Wat ligt er ter grondslag aan het leven op onze planeet? En hoe hebben wij mensen dat eigenlijk ontdekt? De wetenschapsredactie neemt je mee naar een wondere onderwaterwereld op zoek naar een antwoord.

In de nieuwe NRC-podcast Onbehaarde Apen bespreekt onze wetenschapsredactie onder leiding van Lucas Brouwers iedere woensdag kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

Luister ook naar de vorige aflevering van Onbehaarde Apen: Wat is natuur nog in dit land.

Productie Mirjam van Zuidam.