Filmoverzicht: ‘Cobain’ is opvallend direct, liefdevolle wijsheid in ‘Lady Bird’

Deze week keken de filmrecensenten van NRC naar ‘Lady Bird’, ‘Cobain’, ‘Zama’ en ‘Une saison en France’.

 • ●●●●

  Cobain: Drama

  Er wordt opvallend direct en vilein gecommuniceerd in Nanouk Leopolds nieuwe film ‘Cobain’. Toch zijn het vooral de beelden die je als kijker ongemakkelijk laten voelen. Lees de recensie: Zinderende combinatie van ‘street wise’ en naïef

  Regie: Nanouk Leopold. Met: Naomi Velissariou, Bas Keizer, Wim Opbrouck.

 • ●●●●●

  Zama: Arthouse

  De prominente Argentijnse regisseur Lucrecia Martel levert met ‘Zama’ een complexe film af over de koloniale blik op de ‘Ander’. Veel verhaal biedt ze niet. Lees de recensie: Frustrerend vage film over koloniale geest

 • ●●●●

  Une saison en France: Drama

  De uit Tsjaad afkomstige cineast Mahamat-Saleh Haroun filmt voor het eerst in zijn tweede vaderland Frankrijk. Twee getraumatiseerde asielzoekers moeten zich redden met nederige baantjes. Lees de recensie: Diep doorvoeld asielzoekersdrama

  Regie: Mahamat-Saleh Haroun. Met: Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire, Ibrahim Burama Darboe, Aalayna Lys, Bibi Tanga.

 • ●●●●

  Lady Bird: Tragikomedie

  Actrice Greta Gerwig debuteert overtuigend als regisseur met een fraaie tragikomedie over de 17-jarige Christine, die droomt van een groots en meeslepend leven. Lees de recensie: Lady Bird: een tiener die wil vliegen

  coming-of-age