Californië

Drie gewonden bij schietpartij op hoofdkwartier van YouTube

Bij een schietpartij op het hoofdkantoor van YouTube nabij San Francisco in Californië zijn dinsdag drie mensen gewond geraakt. De vermoedelijke schutter, een vrouw, heeft zichzelf omgebracht. Dat meldt de politie volgens Amerikaanse media.

Over de identiteit van de vermeende dader en haar motief is nog weinig bekend. De politie gaat uit van een huiselijk geschil, melden anonieme bronnen bij het onderzoek naar het incident.

Een ziekenhuis in San Francisco zegt dat er drie gewonden zijn binnengebracht met schotwonden. Een 36-jarige man zou in kritieke toestand verkeren, en een 32-jarige vrouw in ernstige toestand. Een 27-jarige vrouw zou er redelijk aan toe zijn. Een vierde persoon liep een enkelblessure op.

De schietpartij, die zich rond lunchtijd voltrok op een binnenplaats van het complex, leidde tot paniek onder werknemers van de online videodienst in San Bruno, ten zuiden van San Francisco. Mensen probeerden te vluchten of beschutting te zoeken, aldus ooggetuigen. Op een lokaal televisiestation was te zien hoe werknemers het gebouw uitkwamen met hun handen omhoog.

Alphabet, het moederbedrijf van Google waar YouTube onder valt, zegt de situatie te onderzoeken in samenwerking met de autoriteiten. Op het hoofdkantoor werken meer dan 1.100 mensen. (AP)