Eredivisie

Ajax houdt hoop, maar ook PSV blijft winnen

Klaas-Jan Huntelaar maakt de 2-1 voor Ajax vlak voor tijd.
Klaas-Jan Huntelaar maakt de 2-1 voor Ajax vlak voor tijd. Foto Olaf Kraak/ANP

Ajax mag nog steeds een beetje hoop houden op de landstitel. De ploeg leek zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen koploper PSV definitief uit het zicht te verliezen. In de slotfase trok Ajax, dat na een rode kaart voor Joël Veltman inmiddels met tien man op het veld stond, de zege via Klaas-Jan Huntelaar alsnog naar zich toe (1-2). Een dag eerder had PSV in eigen stadion met 5-1 gewonnen van NAC Breda. De goals kwamen van Marco van Ginkel, Daniel Schwaab, Luuk de Jong, Steven Bergwijn en invaller Gastón Pereiro. PSV speelt komend weekeinde de uitwedstrijd tegen AZ, dat zaterdag geen enkele moeite had met ADO Den Haag (0-3). Onderin de eredivisie verraste Roda JC zaterdag met drie belangrijke punten in Arnhem tegen Vitesse. Het werd maar liefst 3-0 voor de ploeg uit Kerkrade. Voor Roda JC was het de tweede uitzege op rij, na de 1-0 bij NAC Breda. (ANP)