Twee gewonden bij schietpartij Amsterdam

Een café in De Pijp werd onder vuur genomen. De politie ziet geen aanwijzingen dat de schietpartij iets te maken heeft met recente incidenten.

Foto iStock

Bij een schietpartij in Amsterdam zijn in de nacht van zondag op maandag twee gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Het incident speelde zich af in de Amsterdamse wijk De Pijp.

Rond 00.30 uur schoot de dader van buitenaf door de ramen van een café op de hoek van de Van Ostadestraat en Ruysdaelkade, waar de twee slachtoffers binnen zaten. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat een automatisch vuurwapen is gebruikt, zoals AT5 eerder meldde.

De politie onderzoekt onder meer de rol van een scooter die na het incident wegreed. Volgens AT5 was de schutter samen met een handlanger in een Audi voor het café gestopt, waarna hij uitgestapte en het vuur opende. In totaal zouden zo’n tien schoten zijn afgevuurd.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Van Ostadestraat (de Pijp) schietpartij. Twee gewonden, meerdere schoten gelost. Plaats delict afgezet en recherche is onderzoek gestart. Meer info volgt later.

De politie heeft het gebied afgezet en doet onderzoek naar het incident. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen is geopereerd, ze verkeren allebei in stabiele toestand. Over de identiteit van de slachtoffers en de de daders is verder nog niets bekend.

Later gedurende de nacht is ook meerdere keren geschoten op een horecazaak in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Niemand raakte daarbij gewond.

Geen link met recente schietincidenten

De politie ziet geen aanwijzingen dat de schietpartij in De Pijp te maken heeft met de beschieting in Geuzenveld, noch de liquidatie van vorige week. Donderdag werd de broer van kroongetuige Nabil B. doodgeschoten op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Drie mannen zijn inmiddels aangehouden in verband met de liquidatie.