Goal v/h Weekend: weergaloze goals van Tsimikas en vooral Zlatan

Het verhaal Zlatan blijft er een van onophoudelijke rechtvaardiging voor zijn ongeëvenaard aplomb. Los Angeles is veroverd.

In het buitenland deden enkele Nederlanders weer van zich spreken. Eljero Elia scoorde voor Basaksehir toch alweer zijn zesde van het seizoen terwijl Stefan de Vrij, bezig aan zijn laatste wedstrijden bij Lazio, eveneens zijn zesde liet noteren.

Uit Mexico kwam een aardige volley van Rafael De Souza (Tigres) en Quincy Promes zag zijn teammaat Fernando (Spartak Moskou) een goede vrije trap binnen schieten. Mario Rondon (Gaz Metan) zorgde ervoor dat de Roemeense competitie weer eens in beeld kwam, maar Juraj Kucka (Trabzonspor) bleek dit weekend het slimste jongetje van de klas.

3. Mykola Shaparenko (DYNAMO KIEV v Mariupol 1-2)

Negentien jaar oud is hij pas, maar Mykola Shaparenko is al een hele meneer bij de club waar ooit grootheden als Oleh Blochin, Sergiy Rebrov en Andriy Shevchenko werden opgevoed. Als deze beelden niet liegen, is dit een naam om in de gaten te houden.

2. Konstantinos Tsimikas (WILLEM II v FC Utrecht 2-2)

Huurling van Olympiakos die het fletse seizoen van Willem II af en toe wat kleur geeft, deze Griek. Met 0-2 achter en dan voor rust op deze manier nog langszij komen; dat is lekker op een verregende zaterdagavond in Tilburg. Overigens ook prima aansluitingstreffer van Thoma Haye.

1. Zlatan Ibrahimovic (LA GALAXY v Los Angeles FC 3-3)

Carlos Vela maakte een fraaie goal voor LAFC dat in de stadsderby een 0-3 voorsprong zou pakken: buit binnen. Dat is natuurlijk buiten ‘Ibra’ gerekend, die zijn debuut kwam maken voor Galaxy. “Los Angeles, welcome to Zlatan”, had hij bij zijn presentatie gezegd. Het onweerstaanbare circus is in de stad, weten ze daar nu ook. Zijn eerste twee schoten waren beide goed voor een goal, want in de 20 minuten dat Zlatan meedeed maakte hij ook nog de 4-3.