Zeker tien doden bij instorten hotel India

Ook vielen er twee gewonden. De oorzaak van de instorting was niet direct bekend.

Bouwvakker ruimen puin op de plek waar het hotel instortte.
Bouwvakker ruimen puin op de plek waar het hotel instortte. Foto ANI / Reuters

In India zijn zaterdag zeker tien mensen om het leven gekomen toen een hotel van vier verdiepingen instortte. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. De oorzaak van de instorting was niet direct bekend.

Ook vielen er twee gewonden. Het gebouw lag in de centraal gelegen Indiase stad Indore. Zoek- en reddingswerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de politie acht het onwaarschijnlijk dat het dodental nog zal oplopen.

Het pand was al circa vijftig jaar oud. Volgens lokale media zeeg het hotel ineen toen er een groot voertuig tegenaan reed. Dat heeft de politie niet bevestigd.

Twitter avatar ANI ANI Early morning visuals from #Indore building collapse site, the incident has claimed 10 lives. #MadhyaPradesh https://t.co/rFOLYGMADO

Vaker instortende gebouwen in India

Instortende gebouwen zijn geen zeldzaamheid in India. Zowel aannemers als ambtenaren helpen vaak mee aan het ontwijken van bouwreguleringen of inspecties van oude panden.

Afgelopen augustus stortte een 117 jaar oud gebouw van vijf verdiepingen in de Indiase zakenstad Mumbai in. Bij het ongeluk vielen zeker 22 doden en tien gewonden.