Man mishandeld in Dordrecht na afspraak via datingapp

Een andere man in Dordrecht werd na een afspraak via dezelfde datingapp Grindr achtervolgd en bijna mishandeld.

Dordrecht.
Dordrecht. Foto Lex van Lieshout/ANP

Twee mannen zijn dit weekend in Dordrecht lastiggevallen nadat ze een afspraak hadden gemaakt via de datingapp Grindr, een datingapp die veel door homoseksuelen wordt gebruikt. De politie roept mensen zondagavond op zich te melden als ze iets gezien hebben.

Een man werd vrijdagnacht op de Smitsweg in elkaar geslagen en raakte daarbij licht gewond. Hij moest korte tijd voor behandeling naar het ziekenhuis. De andere man werd op de Schenkeldijk achtervolgd en bijna mishandeld. De politie zegt niet te weten of het gaat om dezelfde dader, maar zegt dat de gebeurtenissen mogelijk homogerelateerd kunnen zijn en is een onderzoek gestart.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht liet via Twitter weten “er alles aan te doen om de laffe daders op te sporen”.

Twitter avatar WouterKolff Wouter Kolff Dit weekend hebben zich in Dordrecht twee nare incidenten met anti-homogeweld voorgedaan. We hebben nauw contact met de slachtoffers. Politie, OM en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen. Wees in de tussentijd alert met daten via apps en sites!