Liquidaties

Schutter broer kroongetuige vastgelegd op camerabeeld

De man die donderdagochtend de broer van kroongetuige Nabil B. doodschoot in Amsterdam-Noord, is door een beveiligingscamera op beeld vastgelegd. Dat bevestigen het Openbaar Ministerie en de politie vrijdag. Inmiddels is bekend dat de dader of daders op de vlucht zijn geslagen in een auto die eind januari is gestolen in Nieuwegein. Op die wagen zaten vervalste kentekenplaten van een andere auto.

De broer van de kroongetuige werd geliquideerd in zijn bedrijfspand, kort voordat hij een sollicitatiegesprek zou gaan voeren. De schutter zou zich hebben voorgedaan als sollicitant. De broer van B. ontving op eigen verzoek slechts beperkte beveiliging, nadat bekend werd dat zijn jongere broer zou getuigen over moorden in het Utrechtse en Amsterdamse criminele circuit. Na de moord op Nabil B.’s broer heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag familieleden uit Den Haag overgebracht naar een veilige locatie, melden Omroep West en het AD.

Bron conflict pagina 22-25