‘Ja, hallo, dat is voor de taart die ik voor mijn kleindochter ga bakken’

Ruud Musman (70): „Mijn vrouw werkt fulltime bij een juwelier en ik ben een zelfstandige, dus ik ben meestal degene die kookt en boodschappen doet. Wij houden van Italiaans eten. En ik ben ook gek op de oosterse Ottolenghi-keuken.”

Vindt u dat u gezond kookt?

„Ja, heel gezond.”

Echt?

„Hoezo, echt? Wat is dit nou.”

Ik zie veel zoetigheid in uw mandje.

„Haha! Ja, hallo, dat is voor de taart die ik voor mijn kleindochter ga bakken. Ze wordt morgen twee. De kokosmakronen verkruimel ik voor de bodem, en daarbovenop komt cheesecake en verse mango. Maar mijn fietstassen zitten vol groenten van de markt. Maak daar maar een foto van. Ik kom wel aan de 200 gram per dag.”

Wat eet u vanavond?

„We gaan met vrienden naar een huiskamerconcert en daarvoor komen ze eten. Het hoofdgerecht is lamsrack met tijm en honing en vooraf maak ik, heel geweldig is dat, gamba’s met gember, anijslikeur en tomaatjes. Heb ik eens in Italië geproefd.”

U heeft zeker wel een paar kookcursussen gevolgd.

„Ik heb mijzelf leren koken toen ik jong was. Dat komt door mijn ouders. Mijn moeder kon niet zo goed koken en mijn vader al helemaal niet. We aten andijvie, bloemkool en bami. Zéker geen Italiaans.”