In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Duizenden van de in totaal 350.000 teruggeroepen Volkswagens en Audi’s zijn in een woestijn in Californië bijeengebracht na het dieselschandaal. Deze terugroepactie heeft moederbedrijf Volkswagen in totaal ruim 7,4 miljard dollar gekost.
Foto Lucy Nicholson / Reuters
In Noorwegen zijn de afgelopen dagen door de zware sneeuwval verschillende huizen onder lawines bedolven of door overhangende sneeuwkliffen bedreigd, zoals hier in Sarnes, in het noorden van het land.
Foto Camilla Daae-Qvale / EPA
De Mexicaanse voetballer Néstor Araujo moest al in het begin van de eerste helft van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië (1-0 voor Kroatië) wegens een ernstige beenblessure het veld verlaten. Het is nog niet zeker of de verdediger van Santos Laguna op tijd fit is voor het WK in Rusland.
Foto Larry W. Smith / EPA
Mensen uit de West-Siberische industriestad Kemerovo bezoeken een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van een brand in een winkelcentrum. In totaal kwamen er 64 mensen om bij de brand, waaronder 41 kinderen.
Foto Dmitry Serebryakov / AFP
Mensen uit Arbin, een buitenwijk van Damascus, bereiden zich voor om met ongeveer 7000 andere vluchtelingen uit de omgeving geëvacueerd te worden naar een door rebellen beheerste streek in Noord-Syrië.
Foto Abdulmonam Eassa / AFP
Hindoe Tamils uit Sri Lanka wachten om te kunnen bidden tijdens het jaarlijkse Theru Festival in Colombo.
Foto Lakruwan Wanniarachchi / AFP
Leden van het Boliviaanse leger spelen op de Canchas Blancas-vlakte een veldslag uit 1879 na waarin het leger, dat destijds werd bijgestaan door burgers en boeren, het Chileense leger versloeg en zodoende weer toegang kreeg tot de Stille Oceaan.
Foto Martin Alipaz / EPA
Hindoes worden met water overgoten tijdens het voortrekken van een wagen (niet op deze foto) waarop een met bloemen versierd beeld van de hindoe-god Kapaleeswar staat tijdens een optocht in Chennai, India.
Foto Arun Sankar / AFP
De broer van de ongewapende man die op 28 maart in het huis van zijn oma door de politie werd doodgeschoten spreekt tijdens een protestbijeenkomst in Sacramento, de Verenigde Staten de menigte toe.
Foto Josh Edelson / AFP
Een zware zandstorm teistert de Soedanese hoofdstad Khartoem, waardoor het openbare leven in Khartoem en de omliggende steden stil kwam te liggen.
Foto Ashraf Shazly / AFP
Een vrouw zoekt naar bruikbare spullen op een vuilstort in Freetown in Sierra Leone. Sinds de ebola-epidemie van 2014 hebben buitenlandse investeerders zich uit het land teruggetrokken waardoor Sierra Leone nu tot een van de armste landen ter wereld behoort.
Foto Issouf Sanogo / AFP
Een actrice speelt Maria tijdens de Passie-theatervoorstelling 'Il-Mixja' als onderdeel van de vele activiteiten die ook op Malta in de week voor Pasen georganiseerd worden.
Foto Darrin Zammit Lupi / Reuters
Boetelingen van het San Gonzalo-broederschap tijdens een optocht in Sevilla op Palmzondag.
Foto Cristina Quicler / AFP
Bezoekers van de Japanse hoofdstad Tokyo bewonderen vanuit hun bootjes de kersenbloesems die deze tijd van het jaar in volle bloei is.
Foto Kazuhiro Nogi / AFP
Een pelgrim met haar baby vlak voor het wekelijkse Pauselijke bezoek aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.
Foto Marco Bertorello / AFP
De Franse president Macron en zijn vrouw Brigitte in de begrafenisstoet van de in het Zuid-Franse Trèbes om het leven gekomen agent Arnaud Beltrame, die tijdens een gijzeling de plaats innam van een gewonde vrouwelijke gijzelaar.
Foto Christophe Petit Tesson / EPA
Een supporter betreedt het veld tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Portugal en Nederland (3-0 voor Nederland) in de Zwitserse stad Genève.
Foto Denis Balibouse / Reuters