WK Voetbal

Björn Kuipers aangewezen als scheidsrechter op WK

Björn Kuipers is op het WK voetbal, komende zomer in Rusland, actief als scheidsrechter. Wereldbond FIFA wees de Nederlander aan als een van de 36 arbiters. Zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra vergezellen hem naar de eindronde, die op 14 juni begint. ‘Team Kuipers’ was er ook bij op het vorige WK, vier jaar geleden in Brazilië. Kuipers had op dat toernooi de leiding in drie wedstrijden, waaronder de achtste finale tussen Colombia en Uruguay. In 2014 floot Kuipers ook de finale van de Champions League. Het WK in Rusland wordt de vierde eindronde voor de supermarkteigenaar. Hij was eerder arbiter op de EK’s van 2012 in Polen en Oekraïne en van 2016 in Frankrijk. Kuipers voegt zich bij twee andere voormalige toparbiters die namens Nederland op twee WK’s floten: Charles Corver (1978 en 1982) en Mario van der Ende (1994 en 1998). (ANP)