In beeld

Spaanse boetelingen maken het lijden van Jezus zichtbaar

Tijdens de Heilige Week, ofwel Semana Santa, worden er in heel Spanje honderden processies gehouden. Boetelingen hebben puntvormige maskers op waarmee zij hun identiteit verbergen. De toewijding bij de optochten in de week voor Pasen is indrukwekkend. Sommige boetelingen lopen de processies - die tot wel vijf uur kunnen duren - op blote voeten.
Bij de Heilige Week draait het in het katholieke Spanje om boetedoening. Boetelingen lopen in processies door de steden, waarbij maskers hun identiteit verbergen. Op deze foto doet een lid van de broederschap La Paz de kap op van een jongere deelnemer in Sevilla.
Foto Cristina Quicler / AFP
Leden van de broederschap Las Aguas lopen in een parade onder de Gotische bogen van de beroemde scheepswerf van Sevilla.
Cristina Quicler / AFP
Tijdens de processies delen de boetelingen snoep uit aan kinderen die langs de route staan. De eerste processies startten afgelopen weekend tijdens Palmzondag. Door heel Spanje worden honderden processies gehouden.
Cristina Quicler / AFP
Boetelingen tijdens de processie in Sevilla. In de regio Andalusië leeft de traditie van de Heilige Week het sterkst. Met processies wordt het lijden van Jezus herdacht.
Cristina Quicler / AFP
De puntvormige maskers van de boetelingen zijn van oorsprong katholiek, maar werden overgenomen door de Amerikaanse Ku Klux Klan.
Cristina Quicler / AFP
Boetelingen van de broederschap La Paz lopen tijdens de processie op Palmzondag door de straten van Sevilla.
Cristina Quicler / AFP
In de Noord-Spaanse stad Zaragoza lopen boetelingen donderdag mee in de processie van de broederschap Exaltacion de La Santa Cruz.
Alvaro Barrientos / AP
Deze gelovige vrouwen staan bekend onder de naam Las Manolas - van oudsher vrouwen uit de arbeidersklasse. Ze lopen mee in de processie in traditionele kledendracht uit Zaragoza.
Alvaro Barrientos / AP
Twee kinderen kijken van bovenaf naar een processie in Zaragoza.
Alvaro Barrientos / AP
Boetelingen in het Noord-Spaanse stadje Calahorra bereiden de zware houten kruisen voor die in de processie worden meegedragen.
Alvaro Barrientos / AP
De toewijding en passie bij de optochten in de week voor Pasen is indrukwekkend. Sommige boetelingen lopen de processies - die tot wel vijf uur kunnen duren - op blote voeten.
Alvaro Barrientos / AP
In Zaragoza lopen boetelingen met een zwarte kap en witte gewaden.
Alvaro Barrientos / AP
Tijdens de processie van de broederschap Santa Veracruz dragen de boetelingen op Aswoensdag een kruis. Aswoensdag is de eerste dag van de lente.
Alvaro Barrientos / AP
In de Andalusische stad Cordoba wachten boetelingen tot de processie van de broederschap La Paz begint.
AP Photo/Manu Fernandez
Een boeteling met zwarte kap - ook wel Nazareno genoemd - in Cordoba.
AP Photo/Manu Fernandez
Een vrouw in de kledendracht van de broederschap La Paz in Cordoba.
AP Photo/Manu Fernandez