Omroeptransfer

Rik van de Westelaken keert terug bij publieke omroep

Rik van de Westelaken (46) volgt Art Rooijakkers op als presentator van AVROTROS-programma Wie is de Mol?. Van de Westelaken vervangt ook presentator Pieter Jan Hagens bij actualiteitenrubriek EenVandaag. Hagens gaat volgens de omroep voor een langere periode op wereldreis.

Bart Barnas, mediadirecteur bij AVROTROS, hoopt dat Van de Westelaken zich ontwikkelt als „vaste waarde” voor de omroep. Van de Westelaken in een reactie: „Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. En Wie is de Mol? presenteren vind ik een grote eer.”

Van de Westelaken werkte eerder voor het NOS Journaal. Eind 2016 maakte hij de overstap naar de commerciële zenders SBS6 en Net5. (NRC)