Luchtvaart

Stakingen treffen Air France in drukke periode rond Pasen

Luchtvaartmaatschappij Air France verwacht deze vrijdag ongeveer een kwart van zijn vluchten te moeten schrappen als gevolg van een staking. Een deel van de piloten en het cabine- en grondpersoneel leggen het werk neer uit ontevredenheid over hun loon. De werkonderbreking bij de Franse luchtvaartmaatschappij heeft te maken met een al langer lopende arbeidsconflict. Vakbonden eisen een loonsverhoging van 6 procent voor alle medewerkers. Air France vindt dat onverantwoord. Om hun eis kracht bij te zetten, organiseerden de bonden vorige week vrijdag ook al een staking.

Ook na het paasweekeinde leggen medewerkers naar verwachting hun werk neer. Die stakingen, gepland voor 3 en 7 april, vallen in de drukke vakantieperiode in Frankrijk. KLM denkt dat de acties geen invloed hebben op de eigen vluchten. (ANP)