Jaarcijfers

Vleesverwerker VION meldt hogere omzet, lagere winst

Vleesbedrijf Vion heeft in 2017 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Vooral kosten voor de ingezette herstructurering van het bedrijf drukten het resultaat. Toch schreef de vleesverwerker, die de afgelopen jaren gebukt ging onder financiële tegenslagen en vleesschandalen, zwarte cijfers. Onder de streep resteerde een winst van 22 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 39 miljoen euro. Vion kampte met een belastingnadeel van 9 miljoen euro op jaarbasis. Eenmalige posten drukten het resultaat met nog eens 13 miljoen euro. De omzet van Vion kwam vorig jaar 7 procent hoger uit op 5,1 miljard euro. Het bedrijf herstelde zijn uitkering aan de aandeelhouders en keert daarmee voor het eerst sinds 2012 weer dividend uit. Dit jaar moeten volgens het bedrijf verschillende initiatieven om de resultaten te verbeteren, vruchten gaan afwerpen. (ANP)