Elektrische auto

Fabrikant Tesla roept meer dan honderdduizend auto’s terug

Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s, roept circa 123.000 auto’s terug vanwege problemen in de stuurbekrachtiging. Het gaat om alle sedan Model S-auto’s van voor april 2016. De terugroepactie geldt niet voor de goedkopere Model 3 en de SUV Model X. Volgens Tesla heeft het probleem nog niet geleid tot ongelukken. Bezitters moeten een onderdeel van de stuurbekrachtiging laten vervangen wegens mogelijke roestvorming bij bouten. Het probleem komt vooral voor in koudere landen waar veel zout wordt gestrooid. Tesla’s beurskoers herstelt inmiddels licht na de val van afgelopen week. Moody’s gaf Tesla toen een lagere kredietbeoordeling wegens productievertraging en een slechte kaspositie. Ook was er een dodelijk auto-ongeluk in de VS met een Tesla. Vraag is of de bestuurder vertrouwde op het autonome rijsysteem. (ANP)