Aanslag Berlijn

Vijf handlangers van Tunesische terrorist Amri in Italië gearresteerd

De Italiaanse politie heeft donderdag vijf mensen gearresteerd die ervan worden verdacht deel uit te maken van het netwerk van Anis Amri, de Tunesische terrorist die op 19 december 2016 met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn inreed. Daarbij vielen twaalf doden. Amri werd vier dagen later gedood door politieagenten in Milaan. De arrestanten zijn net als Amri van Tunesische afkomst. Zij wonen in Midden- en Zuid-Italië. Vier van hen fabriceerden valse identiteitspapieren; de politie vermoedt dat Amri naar hen op weg was. Volgens de politie zijn er „elementen” die suggereren dat de vijfde arrestant van plan was een aanslag te plegen. De arrestaties komen na een reeks aanhoudingen en uitwijzingen van mensen die als een gevaar voor de nationale veiligheid worden beschouwd. (NRC)