Warenhuisketen

Na zeven kwartalen van rode cijfers boekt Hudson’s Bay een bescheiden winst

Warenhuisketen Hudson’s Bay heeft de afgelopen maanden voor het eerst in lange tijd weer een bescheiden winst geboekt. Na zeven opeenvolgende kwartalen van verlies presenteerde het Canadese concern een nettowinst van 84 miljoen Canadese dollar (bijna 55 miljoen euro). Maar tevreden is het bedrijf daarmee allerminst.

Uit de cijfers over het vierde kwartaal, dat begin vorige maand afliep, wordt duidelijk dat Hudson’s Bay de winst vooral dankt aan eenmalige meevallers. Zo duurde het kwartaal één week langer dan in het voorgaande jaar, waardoor de winkelketen iets meer verkocht. Daarnaast profiteerde Hudson’s Bay, net als veel andere internationale bedrijven, van de nieuwe belastingwet in de VS. Hoe Hudson’s Bay het deed in Nederland, waar het twaalf vestigingen heeft, valt uit de jaarcijfers niet op te maken. In de resultaten spreekt het bedrijf alleen over de Europese tak. Bij die afdeling slonk de omzet per winkel iets sterker dan gemiddeld en werd in verhouding iets minder winst geboekt. (NRC)