Verkeersinfarct rond Rotterdam

Door de paasdrukte en meerdere ongelukken ontstond tijdens de avondspits op veel plekken in en rond Rotterdam file. Geadviseerd wordt om daar voorlopig niet de weg op te gaan.

Foto Bas Czerwinski/ANP

Op de wegen in en rond Rotterdam is donderdag tijdens de avondspits een verkeersinfarct ontstaan, melden Rijkswaterstaat en de ANWB. Het zou sowieso al drukker op de weg zijn vanwege het lange paasweekend, een ongeluk met een betonwagen op de A16 en een ongeval met meerdere voertuigen op de A20 hebben de drukte verergerd.

Donderdagochtend kantelde op de A16 een betonwagen bij Hendrik-Ido-Ambacht. De berging werd bemoeilijkt doordat de betonwagen klem kwam te zitten onder een viaduct en omdat er cement op het wegdek belandde. De berging zou naar verwachting tot 14.30 uur duren, maar werd pas rond 16.00 uur afgerond. Toen was de avondspits al begonnen, waardoor er op de A16 in beide richtingen rond 19.00 uur nog steeds file stond.

De A20 in de richting van Hoek van Holland werd afgesloten bij het Kleinpolderplein na een ongeluk met meerdere voertuigen, waaronder twee vrachtwagens. Ook daar stond rond 19.00 uur nog steeds file, ook in beide richtingen. Er waren op dat moment nog bergingswerkzaamheden aan de gang.

Ook vast in de binnenstad

Volgens filelezer Dennis Mooij van de ANWB is het in Rotterdam mis op de noordelijke, oostelijke én zuidelijke ringweg, zei hij rond 19.00 uur. “En ook in de binnenstad staat het verkeer op veel plekken vast.” De ANWB en Rijkswaterstaat adviseren om de wegen in en rond Rotterdam indien mogelijk voorlopig te vermijden. Het duurt volgens de ANWB nog zeker tot 20.30 uur voordat de A20 bij Kleinpolderplein richting Hoek van Holland weer helemaal open kan.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Zo dan! Rijkswaterstaat gaat het niet redden om de #A20 bij het Kleinpolderplein richting H.v.Holland vrij te krijgen. Het zal nu tot minstens 20.30 uur duren voordat de weg weer vrij is. (Er is tijd voor een nagerecht en koffie dus, als je in R’dam blijft eten).

Door de ‘paasspits’ ontstonden rond 14.00 uur al de eerste files in Nederland, meldt Rijkswaterstaat. Even voor 18.00 uur stond er meer dan 300 kilometer file.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie volgens de ANWB.