Toenadering

Leiders van Noord- en Zuid-Korea spreken elkaar 27 april op de grens

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoet op vrijdag 27 april de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het is de derde keer ooit dat de leiders van beide Korea’s elkaar ontmoeten. Kim en Moon zien elkaar in het zogeheten Vredeshuis in het grensplaatsje Panmunjom. Volgens Zuid-Korea zal denuclearisering van Noord-Korea het belangrijkste gespreksonderwerp zijn. De afspraak is een voorbode van de eind mei geplande topontmoeting tussen Kim en de Amerikaanse president Trump. Het afgelopen jaar liepen de spanningen tussen de VS en Noord-Korea hoog op vanwege nucleaire proeven en rakettesten van Pyongyang. Deze week bracht Kim een onverwacht bezoek aan de Chinese leider Xi Jinping in Beijing. (NRC)