Thuiskok

Acquacotta

Acquacotta is een ambachtelijke Italiaanse broodsoep die oorspronkelijk uit de streek rond Lazio en het zuiden van Toscane komt. Uit het Italiaans vertaald betekent het ‘gekookt water’, en het werd vroeger vooral gegeten om oudbakken brood toch op te kunnen eten.

Reinig de groenten en de ui en snijd alles in kleine stukken. Snipper de knoflook. Giet het water op de gedroogde champignons en laat 30 minuten weken.

Zet de groenten aan in een beetje olijfolie en stoof ze glazig. Zet het mes in de champignons en voeg ze samen met het water toe aan de groenten.

Voeg er de bouillon, de tomaten en laurier aan toe en kruid met peper en zout. Gaar onder gesloten deksel. Proef of het genoeg gekruid is. Pocheer voor het opdienen de eieren in water met een scheutje azijn en zout. Breek het brood en roer het door de soep. Werk af met gehakte peterselie en serveer met een ei en parmezaan.