Mocro-oorlog

‘Broer kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam’

De broer van Nabil B., kroongetuige in het proces van de zogenoemde Mocro-oorlog, is donderdagochtend doodgeschoten op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dat meldt Het Parool op basis van meerdere bronnen. De politie wil nog geen uitspraken doen over de identiteit van het slachtoffer. In de buurt van de plaats delict werd een brandend voertuig aangetroffen. Over de dader of daders is nog niets bekend. Justitie maakte vrijdag bekend dat Nabil B. kroongetuige is in een zaak over een serie liquidaties in de Utrechtse onderwereld. B. legde gedetailleerde verklaringen af waarin hij Ridouan T., die niet meer in Nederland woont, aanwijst als opdrachtgever. T. wordt gezien als een van de kopstukken van de cocaïnemaffia en staat bekend als gewelddadig en wraakzuchtig. (NRC)