Derksen, Gijp en Genee weg bij RTL

De mannen maken een gezamenlijke overstap naar Talpa TV, waar zij een vergelijkbaar programma zullen presenteren.

De mannen zullen voor vier jaar aan de slag gaan bij Talpa TV.
De mannen zullen voor vier jaar aan de slag gaan bij Talpa TV. Foto Remko de Waal/ANP

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen vertrekken binnen enkele maanden bij RTL. Het Voetbal Inside-trio zal voor vier jaar gaan werken voor Talpa TV, het bedrijf van mediamagnaat John de Mol, bevestigt RTL na berichtgeving in het AD. Zij zullen bij Talpa een vergelijkbaar programma presenteren, vermoedelijk onder een andere naam.

Talpa TV bevestigt desgevraagd een aanbod te hebben gedaan. Volgens het bedrijf zijn er nog geen contracten ondertekend. Ook over de invulling van het programma wil een woordvoerder niets kwijt. RTL zegt na te denken over de vervanging van het programma. “Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de invulling”, zegt een woordvoerder. Eerder zei de zender:

“We hebben veel met ze meegemaakt, goede tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.”

Lees ook: Wat wil John de Mol met het ANP?

Volgens René van der Gijp vertrekken de mannen naar Talpa omdat Wilfred Genee ontevreden was in zijn huidige functie. Tegen RTL Boulevard zei de presentator: “Wilfred wil meer, maar die kans zit er bij RTL niet echt in. RTL wilde alleen doorgaan met Voetbal Inside.”

Homofobe grappen

Voetbal Inside zorgde de afgelopen jaren regelmatig voor ophef. De presentatoren maakten meerdere malen grappen die werden gezien als homofoob of seksistisch. Afgelopen februari deed René van der Gijp, gekleed in jurk en met blonde pruik, alsof hij voortaan als vrouw door het leven wilde gaan. Hiermee refereerde hij aan de Vlaamse journalist Bo van Spilbeeck, daarvoor bekend als Boudewijn van Spilbeeck, die kort daarvoor bekend maakte van geslacht te veranderen. RTL zei de mannen aan te zullen spreken op hun gedrag.

Het is de tweede keer in korte tijd dat John de Mol in het nieuws komt. Woensdag werd bekend dat Talpa Network persbureau ANP heeft gekocht. De overname past in de plannen van de Mol om een groot crossmediaal bedrijf te ontwikkelen.