Amstelveen

Wethouder weg om ‘laakbare’ chats met minderjarig meisje

Wethouder Jeroen Brandes van Amstelveen, tevens fractievoorzitter van de lokale PvdA, heeft zijn functies neergelegd wegens „laakbaar chatcontact met een zestienjarig meisje”. Dat heeft de gemeente dinsdag gemeld. Het meisje uit Amstelveen, nu meerderjarig, is vorige week met de belastende chatconversaties naar burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) gestapt om haar beklag te doen, aldus Het Parool. In seksueel getinte chats met het meisje zou Brandes intieme contact hebben gezocht. In het gemeentelijk bericht staat dat het gedrag van de wethouder „in geen enkel opzicht acceptabel (is) voor iemand die werkzaam is in het openbaar bestuur”. De vrouw heeft volgens de gemeente aangifte gedaan. Brandes (49) was wethouder voor Jeugd, Jeugdzorg, Welzijn, Verkeer en Vervoer. (NRC)

    • Bas Blokker