Vuurwerk

‘Kabinet wil nog dit jaar verbod op verkoop van rotjes’

Het kabinet komt nog dit jaar met een verbod op de verkoop van rotjes en ander ‘werpbaar knalvuurwerk’. Minister Ferd Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid hoopt zo het aantal ongelukken met de jaarwisseling te verminderen. Dat meldt RTL Nieuws. Grapperhaus en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, D66) willen dat mensen die vuurwerk kopen een veiligheidsbril, aansteeklonten en stabiele afschietbuizen voor vuurpijlen meekrijgen. Dat wordt voor vuurwerkverkopers verplicht. Ook overweegt het kabinet het afsteken van vuurwerk minder lang toe te staan. Nu mag dat met Oud en Nieuw tussen 18.00 uur en 02.00 uur. Het kabinet zou nog verder willen gaan, maar voor een verbod op de verkoop van ander vuurwerk zou nu het draagvlak in de samenleving ontbreken. (ANP)

    • ---