Voetbal

UEFA versoepelt met ingang van volgend seizoen de regels bij wintertransfers

Voetballers die in de winterse transferperiode van club wisselen, mogen in het tweede deel van het seizoen voor hun nieuwe ploeg ook uitkomen in de Champions League of Europa League. De Europese voetbalbond UEFA heeft met ingang van de komende voetbaljaargang de regels versoepeld. Tot nu toe mocht een speler niet in één seizoen voor twee clubs in hetzelfde Europese bekertoernooi uitkomen.

De UEFA voert vanaf komend seizoen meer wijzigingen door in de Europese toernooien. Zo mogen de wedstrijdselecties van de clubs die om de Europese Supercup spelen en in de finales van de Champions League of Europa League staan, uit 23 spelers bestaan. Nu geldt nog een limiet van achttien. De UEFA geeft de clubs naar eigen zeggen zo meer flexibiliteit voor de „belangrijkste wedstrijd van het seizoen”.

Een andere nieuwe regel geldt de knock-outfase. Als het daarin op een verlenging uitdraait, mag er een vierde wissel worden doorgevoerd. Eerder werd al bekend dat de wedstrijden in de groepsfase van de Champions League voortaan beginnen om 18.55 uur en 21.00 uur. (ANP)