Voetbal

Jordi Cruijff vertrekt bij Maccabi Tel Aviv

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff Foto Sander Koning/ANP

Jordi Cruijff vertrekt na dit seizoen als coach bij Maccabi Tel Aviv. Hij ging zes jaar geleden aan de slag in Israël. Cruijff begon als technisch directeur bij de club, waar hij onder anderen samenwerkte met Peter Bosz. Na het ontslag van trainer Shota Arveladze werd hij interim-coach. In de zomer van 2017 stelde de club hem aan als hoofdcoach. Volgens Cruijff is het tijd voor verandering bij Maccabi Tel Aviv. „Ik dacht dat ik hier nog wel een paar jaar zou blijven, maar het eindigt na zes jaar. Het is goed voor de club, dat er iemand met nieuwe ideeën komt. Ik ga Tel Aviv missen. Mijn tijd bij Maccabi is een belangrijk hoofdstuk in mijn leven geweest”, zei de zoon van Johan Cruijff op een persconferentie van zijn club. Eigenaar Mitch Goldhar dankte Cruijff voor zijn grote inzet voor de club. „Ik hoop dat we Jordi een mooi afscheid kunnen geven bij de club. Nu het nieuws bekend is, kunnen we in alle rust op zoek gaan naar een nieuwe coach.” Maccabi Tel Aviv staat derde in de Israëlische competitie en strijdt met Hapoel Be’ ersheva en Beitar Jerusalem om de titel. (ANP)