Verdachte opgepakt voor versturen pakketten met explosieven

Maandag werden bij overheidsinstellingen in de buurt van Washington DC pakketten met explosieven ontvangen via de post.

Het huis van de verdachte.
Het huis van de verdachte. Foto Christine Willmsen/AP

Een man uit Seattle is opgepakt voor het versturen van pakketjes met explosieven aan verschillende Amerikaanse overheidsinstellingen en legerbases, meldt persbureau AP. Maandag werden per post elf pakketjes afgeleverd bij gebouwen in de omgeving van Washington DC.

De verdachte werd maandag al gearresteerd nadat was uitgezocht dat de pakketjes verzonden werden van een zelfbedieningskiosk van postbedrijf U.S. Postal Service. De man zou te zien zijn op bewakingsbeelden en heeft volgens U.S. Postal Service betaald voor de verzending van de pakketten.

Brieven

Het is nog niet duidelijk waarom hij de pakketten met explosieven heeft verstuurd. Bij de pakketten werden brieven gevonden met daarin onsamenhangende betogen. De verdachte kwam al eerder in aanraking met de autoriteiten omdat hij honderden brieven naar overheidsinstellingen stuurde met, volgens de aanklacht, vergelijkbare inhoud. Ook werd de verdachte al een keer aangehouden wegens onrechtmatig wapenbezit.

Op de locaties waar de pakketten werden ontvangen, onder meer het kantoor voor postverwerking van de CIA en het Witte Huis, raakte niemand gewond. De militaire basis Fort McNair werd ontruimd na de vondst van het pakket.