terreuraanslag 2017 Brandweer werd weggehouden bij Manchester Arena na aanslag

Brandweerlieden zijn in mei vorig jaar na de zelfmoordaanslag in Manchester meer dan twee uur weggehouden van de aanslagplek. Dat kwam door „slechte communicatie”, staat in een dinsdag gepubliceerd onderzoek. Het is onduidelijk of hierdoor extra slachtoffers zijn gevallen. Bij de aanslag op bezoekers van een concert van popster Ariana Grande in de Manchester Arena kwamen 22 mensen om het leven en vielen ruim vijfhonderd gewonden. Een terrorist blies zichzelf op in de volle lobby van de concerthal. De noodcoördinator van de hulpdiensten ging er volgens het onderzoek vanuit dat er nog meer terroristen rondliepen en hield de brandweer weg die nodig was voor hulp bij vervoer van de gewonden. Een andere commandant negeerde het protocol en liet hulpverleners wel toe. (NRC)