Suitsupply

Kritiek op krant om bezorgen flyer tegen zoenende mannen

Het Reformatorisch Dagblad betreurt de ophef over een flyer van stichting Civitas Christiana die maandag bij de krant is verspreid. De stichting roept met de campagne Gezin in Gevaar op om een petitie te tekenen tegen „onsmakelijke reclames” van modeketen Suitsupply, waarin zoenende mannen te zien zijn. RD kreeg op sociale media kritiek voor het verspreiden van de flyer. De krant zag geen aanleiding de flyer te weigeren, staat in een verklaring op de website, omdat RD geen verantwoordelijkheid neemt of heeft voor de inhoud van de advertentie. „Als we een flyer bij de krant voegen met reclame voor bijvoorbeeld meubels dan zijn wij ook niet verantwoordelijk voor die producten.” Suitsupply was niet bereikbaar voor een reactie. De keten kreeg internationaal zowel kritiek als steun voor de nieuwe campagne. (ANP)