Podcast

Onbehaarde Apen #2: Wat is natuur nog in dit land

Wat is natuur? Zijn dat de grote grazers in de Oostvaardersplassen? Pissebedden in de tuin? Bos, duin, of heide? En hoe ver moet menselijk ingrijpen gaan? Op zoek naar een antwoord, maakt NRC’s Onbehaarde Apen een tocht langs Nederlandse natuurgebieden.

Geïnspireerd door dichter J.C. Bloem en aangewakkerd door de commotie rondom het bijvoeren in de Oostvaardersplassen deze winter, stelt de wetenschapsredactie de vraag: wat is natuur nog in dit land? Een tocht langs Nederlandse natuurgebieden moet antwoord bieden.

In de nieuwe NRC-podcast Onbehaarde Apen bespreekt onze wetenschapsredactie onder leiding van Lucas Brouwers iedere woensdag kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

Luister ook naar de eerste aflevering van Onbehaarde Apen: Waarom Stephen Hawking een Nobelprijs had moeten winnen.

Productie Mirjam van Zuidam.