Recensie

Recensie

Marie Andrews snikt als jonge Emmylou Harris

Courtney Marie Andrews (27) hield zich met comfortabele folksongs voorheen wat op de vlakte. Op haar zevende album schettert ze als een jonge Emmylou Harris boven een honky-tonk band. In slepende ballades jaagt ze naar akkoordwisselingen. Uithalen zet de zangeres uit Phoenix aan met countrysnik, maar rekt ze egaal uit. Dat scherpe hoog laat ze op het titelnummer abrupt neervallen op een zacht orgelbed – een fraai contrast.

Woelige hammonds, slidegitaren en huppelende piano’s roepen diverse rootsgenres op. De feedback-gitaarsolo op ‘Took You Up’ is een kleine uitzondering. ‘Ain’t got much, but we got each other’, zingt ze in dat nummer: een inwisselbare tegeltjeswijsheid op even simpele akkoorden. Een moderne luisteraar zou bijna vergeten dat het óók stijlelementen zijn. May Your Kindness Remain is een dappere, maar volstrekt logische stap van de zangeres, waarmee ze de voorschriften van de tijd in de wind slaat.