Tiger Woods had geen gelukkige jeugd

Foto AFP

. „Ik ben lang met Michael Jackson omgegaan. Tiger deed me sterk aan hem denken.” Deze uitspraak van Fred Khalilian, nachtclubeigenaar in Las Vegas, verwoordt goed het gevoel dat Tiger Woods, de „allesomvattende biografie” die deze dinsdag verschijnt, oproept. De jeugd van de 42-jarige Amerikaanse golfer, de beste die de wereld ooit kende, leek in veel opzichten op die van Jackson.

Ook Woods heeft nooit een jeugd gehad omdat hij de droom van zijn vader moest zien te verwezenlijken. Dat lukte hem, maar het ging ten koste van zijn eigen geluk, zo tonen de Amerikaanse auteurs op minutieuze wijze aan in het boek, dat zonder medewerking van de hoofdpersoon tot stand kwam. De discipline die de jonge Woods aan de dag moest leggen zou een oorzaak kunnen zijn van de seksuele uitspattingen die in 2009 naar buiten kwamen.

Recensie Sport E10-11