Thuiskok

Polenta met worst

Dit is een van de weinige recepten in het kookboek Italia al pomodoro waarbij niet een specifiek product van Elvea wordt gebruikt. Een blik gepelde tomaten en tomatenconcentraat kun je ook van andere merken kopen.

Snipper de ui en snijd de venkel en de courgette in blokjes. Zet aan in een beetje olijfolie. Verwijder het vel van de worst en voeg toe. Bak alles op en roer er het tomatenconcentraat door.

Voeg de gepelde tomaten en de witte wijn toe. Kruid met peper, zout en oregano. Zet op een zacht vuur en laat 30 minuten pruttelen. Snipper de knoflook en stoof deze in een beetje olijfolie. Voeg er de bouillon bij en breng aan de kook. Voeg de polenta toe en gaar op een laag vuur. Roer regelmatig om aanzetten te voorkomen. Werk af met boter en kaas. Kruid met peper van de molen. Serveer met de ragù van worst.