Overname

Euronext rondt overname van Ierse beurs in Dublin af

Euronext heeft de overname van de Irish Stock Exchange (ISE), de beurs in Dublin, afgerond. Het beursbedrijf kondigde die deal al in november vorig jaar aan. Met de inlijving van de Ierse branchegenoot was 137 miljoen euro gemoeid. De 224 jaar oude Ierse beurs was tot nu toe altijd zelfstandig gebleven ondanks een fusiegolf in de industrie. De overname moet tegen 2020 zo’n 6 miljoen euro aan financiële voordelen opleveren. Euronext is zelf ontstaan uit een fusie van de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs in 2000. De beurs in Lissabon kwam daar twee jaar later bij. Een fusie met de New York Stock Exchange volgde, maar toen het fusiebedrijf in 2013 werd gekocht door Intercontinental Exchange, maakte dat bedrijf de Europese beurstak een jaar later weer zelfstandig. (ANP)