TivoliVredenburg

Jeroen Bartelse wordt nieuwe directeur muziekcentrum TivoliVredenburg

Jeroen Bartelse is nu nog directeur van de Raad voor Cultuur. Hij begint na de zomer als algemeen directeur bij TivoliVredenburg in Utrecht.

Jeroen Bartelse
Jeroen Bartelse Foto Han Ernest

Jeroen Bartelse (1968) wordt de nieuwe algemeen directeur van muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht. Hij volgt half augustus Frans Vreeke op die sinds 2014 aan het roer stond. Bartelse is sinds 2011 directeur van de Raad voor Cultuur. Hij is van huis uit bestuurskundige. Samen met directeur programma Margriet van Kraats en zakelijk directeur Suzanne van Dommelen vormt Bartelse het nieuwe directieteam.

TivoliVredenburg wil onder zijn leiding de positie als toonaangevend podium in de stad versterken en uitbouwen. Als Utrechter komt Bartelse er vaak „om te genieten van concerten en festivals”. Als directeur van de Raad voor Cultuur volgt hij „met bewondering de ontwikkeling die TivoliVredenburg doormaakt”. „Met nieuwe concertformules en avontuurlijke programmering in alle genres. Met cultureel ondernemerschap en flair.”

Het muziekcentrum van fusiepartners Tivoli, Vredenburg en Stichting Jazz Utrecht met vijf concertzalen, elf foyers, twee cafés en een restaurant had sinds de heropening in juli 2014 elk jaar een exploitatietekort. De bouwkosten (uiteindelijk 150 miljoen euro) werden tijdens de vier jaar durende bouw steeds hoger. De gemeente Utrecht trekt tot 2020 miljoenen extra uit om een einde te maken aan de financiële problemen.